if i ain't dead already (updated ii)

Kirjastoapurahoista päättävän kirjastoapurahalautakunnan kokoonpano:

Puheenjohtaja
Riitta Kaivosoja, ylijohtaja

Varapuheenjohtaja
Mervi Kantokorpi, kriitikko, tutkija, Raasepori

Jäsenet
Risto Ahti, kirjailija, Tampere
Annikki Ellonen, dramaturgi
Juhani Lindholm, suomentaja, Järvenpää
Maaria Linko, VTT
Osmo Pekonen, filosofian tohtori, Jyväskylä
Markku Turunen, kirjailija
Gungerd Wikholm, kirjailija

Varajäsenet
Ahti Ahonen, teatterinjohtaja, Oulu
Riina Katajavuori, kirjailija, Helsinki
Lasse Koskela, päätoimittaja, Vantaa
Bodil Lindfors, kirjailija, Turku
Tittamari Marttinen-Envall, kirjailija
Olli Mäkinen, informaatikko
Rauna Paadar-Leivo, kirjailija
Tarja Roinila, suomentaja
Jaakko Tapaninen, toimittaja

Sihteeri
Esa Rantanen, pääsihteeri
+358 (0)9 1607 7065
PL 293 (käyntiosoite: Maneesikatu 7)
00171 Helsinki

Tästä listasta puuttuu Kirjailijaliiton puheenjohtaja: Tuula-Liina Varis, joka on aktiivisesti halunnut olla mukana apurahoista päätettäessä, eli päätöksissä näkyy vahvana hänen punakynänsä. (Edellinen puh.joht. Kari Levola kertoi tämän minulle aikanaan emailissä – kai puolustuksekseen, hän ei mukamas halunnut sotkeutua kirjastoapurahapäätöksiin, mutta Levolan mukaan Varis aikoi olla aktiivisesti mukana).

Sitä varmaan saa mitä tilaa, en minä niin naiivi ole… mutta olen yhä sitä mieltä, että Mervi Kantokorpi ei tajua runoudesta mitään, (ei kukaan Hesarissa). Se kävi viimeksi hyvin ilmi Esa Mäkijärven kokoelman arvostelun kainalotekstistä.

Joka tapauksessa jo toisena vuonna Varis on pyyhkinyt minut pois listoilta. Se merkitsee sitä, että minun on mahdotonta enää julkaista mitään, semmoisia rahoja en vaan saa elämisestä säästettyä. Maailman sivu oli jo sen verran raskas satsaus. Sen jälkeen kun Jarkko Laine potkittiin liiton johdosta, tää on ollu yhtä vitun tappelua hynästä, et sais kirjansa julki. Vittu mä en vaan enää jaksa tätä paskaa! – Hyvasti! – Turkua ei ole, Jyväskylä on uusi Turku, voimia heille sinne.

Tak, haistakaatten Mervi Kantokorpi, Tuula-Liina Varis ja Risto Ahti pitkä vittu!

JK. Tällä sivulla luetellaan numeroita ja perusteita – kaunokirjallisuuden hakijoita 1072, myönnettiin 908:lle, kuulun siis yhtenä 164 hylkiön rupujengiin. Perusteluista poimin tämän klassikon: “Apurahoista päätettäessä huomioidaan sekä kirjailijan aiempi tuotanto että nykyinen luova työvaihe.” – No, aiempaa tuotantoahan minulla ei oikeastaan ole lainkaan, ja nykyinen luova työvaihekin on ihan perseestä. – Kirjailijaliiton jäsenluettelossa on pikaisen summittaisen laskelman mukaan (43 sivua / 16 nimeä sivulla) 680 jäsentä – jos otaksutaan että jokainen liiton jäsen olisi saanut kirjastokorvauksen, kuulun ilmeisesti johonkin äääh…

Olen kuulunut Kirjailijaliittoon 30 vuotta, nyt tuntuu siltä että pahin este kirjojeni saamiselle julki on ammattiliittoni, täytynee erota koko puljusta. Sen ohella että niitten suurin kauhu ja pelko on viime vuodet ollut ns. sähkökirja (niitten nimitys)… ne paskartelee tällaisten todella tärkeitten asioitten kimpussa (sääntömääräisessä kevätkokouksessa hyväksyttävät sääntömuutokset (lihavoituna):

4§ 5mom: Vuosijäseneksi hyväksyminen edellyttää pyrkijän julkaisseen sellaisia itsenäisesti luotuja alkuperäisiä suomenkielisiä kaunokirjallisia teoksia, että häntä niiden taiteellisen ja ammatillisen tason perusteella voi pitää kirjailijana.

5§ mom: Jäseneksi pyrkivän on johtokunnalle osoitettuun hakemukseen liitettävä elämäkerralliset tiedot sekä yksi kappale kutakin hakijan julkaisemaa kaunokirjallista teosta.

Liiton puheenjohtaja julkaisi yks pänä Kansan Uutisissa hölötyksen, jossa hän suoraan ehdotti/kannatti/suositteli jo ennen hallitusneuvottelujen alkua, että Stefan Wallinin (rkp) täytyisi saada jatkaa kulttuuriministerinä, quite sic! – Saapas näkee mitä joudumme tuostakin törttöilystä maksamaan.

JKK. Tämä on tämän blogin viimeinen postaus, blogi katoaa myös, pänä jonakuna.

Advertisements

2 Comments

  1. Aimo
    Posted 05/05/2011 at 19:13 | Permalink | Reply

    Pankkiryöstö! Kidnapataan presidentti

  2. Posted 15/05/2011 at 19:19 | Permalink | Reply

    Älä nyt blogia lopeta. Tämähän on mitä parhainta kaunokirjallista itsenäistä tuotantoa *ärtsy wirn*. Elma edelleen käsittelyssä, sehän ei ihan hetikään sula…
    Tarkoitan siis sitä, että en pysty lukemaan Elmaa kuin romaania tms. (normiopuksia menee 1 – 3 päivässä). Parempi nauttia pienempinä annoksina, jospa jopa ymmärtäisi paremmin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: