suomalainen "kaunokirjallisuus",

on suurin piirtein viimeinen mutta sitä vahvempi brezhneviläisyyden linnake maassa… siihen on syynsä, kaikki tuntevat toisensa, eikä kukaan uskalla avata suutaan, ettei saa häirikön mainetta… tai ennen kaikkea siksi, etteivät apurahat mene ohi suun… siksi olen yrittänyt mölistä täällä blogissa, turhaan… jos olisi kyse esim. taloudesta ja politiikasta, asiasta nousisi melkoinen haloo, mutta jos nuoren voiman liiton hallitus retkeilee keskenään euroopassa, se ei ole korruptiota eikä mikään ongelma… heillähän on siellä missio:

“Kiertueen tarkoitus on esitellä suomalaista kirjallisuutta esiintymismaissa ja luoda verkostoja kiertueen maiden kirjailijoiden, kääntäjien ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Tavoitteena on, että kiertueen kirjailijoille ja muillekin suomalaisille kirjailijoille tarjoutuisi jatkossa mahdollisuuksia uusiin käännösjulkaisuihin ja esiintymisiin. Lisäksi syntyvien kontaktien toivotaan rikastavan suomalaista kirjallisuuselämää käännösten, julkaisujen ja esiintymisten muodossa.”

Jäämme jännittyneinä odottamaan tuloksia… ennen kaikkea näiden muiden suomalaisten kirjailijoiden käännös- ja esiintymissopimuksia.

brezhneviläisyyttä on myös se, ettei Kiiltomato, sen toimituskunta tai päätoimittaja ole huomaavinaan Kiiltomadon avoimuuteen kohdistuvaa kritiikkiä.

samaan brezhneviläisyyteen kuuluu myös se vakaumus, että iät ja ajat kirjoitettu keskinkertainen mättö on “suomalaisen kirjallisuuden kärkeä”… nyt… ja hamaan tappiin…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: